Un punct de operare aeromedical SMURD va fi dat în folosinţă la Aeroportul din Arad, acesta urmând să deservească mai multe judeţe din vestul ţării, a declarat, vineri, la Arad, Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, transmite corespondentul NewsIn.
Pentru realizarea acestui punct aeromedical, pe care va opera un elicopter SMURD, Aeroclubul „Traian Vuia“, care opera pe Aeroportul din Arad, a fost transferat în localitatea arădeană Şiria, unde există o pistă privată pentru avioane de mici dimensiuni.
        „Am reuşit să construim o platformă foarte importantă pentru regiune. Aeroclubul de la Arad, care este în subordinea Ministerului Transportului, va funcţiona la Şiria, unde va beneficia de o pistă privată, iar în locul Aeroclubului urmează să se creeze un punct de operare aeromedical al SMURD, care va deservi întreaga regiune. Există trei puncte în ţară, la Bucureşti, TIRGU MURES şi Iaşi, iar Aradul va fi al patrulea, după o colaborare cu Consiliul Judeţean, care este proprietarul aeroportului, cu Ministerul Transporturilor, care este proprietar pe hala în care funcţionează Aeroclubul. Vom pune la dispoziţie un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor care va deservi toată zona de vest, începând de la Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara“, a declarat Traian Igaş.
Igaş a mai menţionat că, după darea în folosinţă a punctului de operare aeromedical, timpul de intervenţie în caz de accident se va reduce de la 60-90 de minute, cât este în prezent, la 20-30 de minute.
„Ministerul Administraţiei şi Internelor este pregătit să aducă un elicopter în zona de vest”, a afirmat Igaş.
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a precizat că Aeroportul Arad va asigura spaţii de cazare pentru echipele de intervenţie, într-o clădire care aparţine aeroportului.
Preluiare NewsIn