sâmbătă, 20 octombrie 2012

In 2020,Sanatatea va ..muri !

    Citind un interviu al mentorului meu:dr.RAED ARAFAT,am ramas socat nu de realitatea pe care o cunoastem cei ce muncim in"sistem" cit de faptul ca o"autoritate"in domeniu o ...recunoaste :) .
   
Va las sa cititi :

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că din cauza unor reglementări europene în România nu pot fi aduşi medici din alte ţări, dar împreună cu Colegiu Medicilor din România se are în vedere atragerea unor medici români care s-au calificat în afară şi care vor să revină în ţară. 

    Arafat a amintit că sunt cazuri de medici în Germania, în Statele Unite ale Americii, de medici care ar dori să revină să lucreze în ţară, dar anumite prevederi din legislaţia României nu fac posibil acest lucru.        Acesta a spus că recunoaşte problema lipsei personalului medical în zone izolate greu accesibile, dar acest lucru este valabil şi în alte ţări în care s-a apelat la suportul unor lucrători care sunt atestaţi pentru sistemul sanitar, ceea ce se doreşte să se facă şi în România. Mai mult, acesta a spus că cele 3000 de posturi deblocate au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii către unităţile subordonate şi de autorităţile locale, unităţilor sanitare subordonate acestora şi în prezent se organizează concursuri. Consilierul de stat al premierului pe probleme de sănătate, prof. dr.Vasile Cepoi, a subliniat că se discută cu CMR pentru a găsi o soluţie pentru mărirea veniturilor medicilor. El s-a referit şi la o viitoare rectificare bugetară care ar trebui să aibă loc până la sfârşitul anului, conform Agerpres. 

Articol publicat in Cuget Liber

   Acum vine si intrebarea,legitima din punctul meu de vedere:care sint masurile luate pentru mentinerea actualelor cadre medicale in....tara?
Si nu vorbesc despre "ordinele verbale"primite de catre DSP-uri si sefi de institutii medicale de a boicota cadrele medicale ce doresc ...sa plece in cautarea unui loc de munca&salariu decent :(

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si asta inseamna ca vor veni medici si asistenti "de afara" ?Probabil din CONGO sau ZIMBAWE :(

Unknown spunea...

Bici chiar asa :) Sa speram