luni, 11 iunie 2012

HELIPORT pentru Spitalul Clinic Judetean Oradea

Incurajati de rezultatele deosebite ale anilor 2009, 2010 si 2011, Grupul Rompetrol lanseaza pentru al IV-lea an consecutiv programul national Impreuna pentru fiecare.

Programul Impreuna pentru fiecare este despre o echipa care schimba in bine viata unei comunitati in care traiesc aceiasi membri ai echipei: noi Rompetrol, cetateanul corporativ si fiecare dintre voi, membrii comunitatilor din Romania. Este despre comunitatea in care traim si cum putem rezolva impreuna unele dintre problemele cu care ne confruntam fiecare dintre noi. Si, mai ales, despre faptul ca avem nevoie de initiativa si spirit antreprenorial pentru a face ca lucrurile sa se intample.

De aceea, Rompetrol cauta oameni responsabili si implicati, care vor sa schimbe ceva in bine iar noi le vom oferi resursele de care au nevoie.

Compania Rompetrol incurajeaza initiativa personala a membrilor unei comunitati si implicarea acestora pentru imbunatatirea unui aspect al vietii comunitatii.

Rompetrol contribuie cu resursele materiale si know-how-ul iar ONG-urile, autoritatile locale, medicii, profesorii, specialistii de orice fel din comunitate, trebuie sa fie atat sefii de proiect cat si cei care il implementeaza, intr-o forma de implicare sociala responsabila facuta pro bono.



Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea are un numar mare de transferuri catre centrele regionale, aproximativ 30 pe luna. Mare parte sunt pacienti critici care trebuie sa ajunga la Cluj sau Timisoara. In prezent fiecare pacient este preluat de o ambulanta cu medic si transportat 10 km pana la Aeroportul Oradea unde este transferat la elicopterul care va efectua transportul.

Transferul terestru, suplimentar in acest caz, implica riscuri asupra pacientului cum ar fi: echipaj cu medic indisponibil, manevre de decuplare si cuplare la sistemele de mentinere a vietii, riscuri de siguranta rutiera. Totodata acest transfer terestru de la spital la aeroport creste durata transferului pacientului cu aporximativ 40 - 45 minute.
Prin construirea unui heliport la SCJU Oradea se va elimina complet transferul terestru al pacientului de la spital la aeroport si implicit riscurile asociate. Deasemenea se va reduce timpul de transfer al pacientilor critici de la SCJUO la centrele regioanle cu pana la 30 de minute, astfel ca va creste sansele de aplicare in timp util a procedurilor si tratementelor medicale la acesti pacienti critici la destinatie. Existenta heliportului la SCJUO va avea un impact indirect asupra cresterii calitatii serviciilor medicale de urgenta din judetul Bihor prin eliminarea riscului indisponibilizarilor de ambulante de terapie intensiva tip C1 pentru transferuri de pacienti de la spital la aeroport. Existenta heliportului in cadrul SCJUO creeaza premisele transportului victimelor diferitelor tipuri de accidente din zona de sud a judetului la Unitatea de Primiri Urgente, evitandu-se astfel pierderea unui timp foarte pretios in salvarea vietii victimelor prin transportul acestora la alte unitati medicale care au infrastructura necesara de a prelua aceste cazuri

Niciun comentariu: