marți, 1 mai 2012

Ministrul sanatatii:VASILE CEPOI

Ieşeanul Vasile Cepoi,fost sef DSP IASI, a fost trecut pe lista propunerilor pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
Pentru cine nu stie, pe 11 ianuarie, Vasile Cepoi a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.
Despre D.CEPOI,dr.ASTARASTOAIE A ZIS:,„Doctorul Cepoi este unul dintre puţinii specialişti competenţi în domeniul organizării sanitare din România. Dacă acceptă este un plus pentru sistem şi sper că va fi lăsat să-şi ducă politica sa."

Deputatul Petru Movilă de la PDL, partid care l-a propulsat pe Cepoi în funcţia de conducere de la DSP Iaşi, scria pe blogul său că acesta are şanse mari să prindă din nou o funcţie în Ministerul Sănătăţii. „Actualul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi este, la ora actuală, unul dintre cei mai mai buni specialişti în domeniul sistemului de sănătate publică pe care îi are Iaşul. Iar acest lucru s-a văzut clar până acum. În toate funcţiile ocupate la Bucureşti, Vasile Cepoi a dovedit că este profesionist“

Doctorul Vasile Cepoi are terenuri agricole, dar deţine şi 50% din acţiunile societăţii Romautomatic SRL din Iaşi, cu domeniu de activitate în telecomunicaţii. În acelaşi timp, potrivit declaraţiei de avere din 2011, Cepoi a împrumutat firma cu 40.000 de lei. La capitolul locuinţe, directorul DSP Iaşi se poate lăuda cu un apartament de 100 de metri pătraţi în Iaşi şi o casă de 70 de metri pătraţi în Botoşani.

El deţine şi 2.200 de metri pătraţi de teren agricol în Iaşi şi comuna suceveană Vama, dar şi 453 de metri pătraţi de teren intravilan în Botoşani. Conduce un Citroen fabricat în 2006 şi are un credit la bancă de 20.000 de euro, contractat în 2006 şi scandent în 2016.

Vasile Cepoi a încasat din salariul de director la DSP Iaşi, potrivit declaraţiei de avere din 2011, 32.212 lei. În acelaşi timp, ca profesor la Universitatea „Apollonia“ a câştigat 13.140 de lei.

Salariul lui de la DSP este mai mic decât cel al soţiei, care este director adjunct la Liceul Sportiv din Iaşi. Făniţa Cepoi a încasat într-un an, potrivit declaraţiei de avere din 2011, 45.245 de lei.

Nu am luat încă o decizie, mai sunt unele aspecte de discutat", a spus Vasile Cepoi pentru Mediafax. Şeful DSP Iaşi a mai îndeplinit funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. De asemenea, Cepoi a fost numit în 2005 preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Niciun comentariu: