luni, 9 aprilie 2012

Copii nostrii,viitorul nostru!

O datorie de onoare ma face sa ma alatur unei initiative on-line(MANAFU) in favoarea Asociatiei INIMA COPIILOR care continua campania de extindere si echipare a noii sectii de terapie intensiva pt.nou-nascuti de la SPITALUL MARIE-CURIE din BUCURESTI cu un proiect nou.Asa ca fac si eu un apel la bunatatea si solidaritatea ce ne caracterizeaza:proiectul va costa aproximativ 1 milion de euro.
Din aceasta suma VODAFONE ROMANIA doneaza primii 100.000 de euro.Noua ne ramine sa dovedim ca sintem solidari cu copii nostrii sau cu viitorul copiilor nostrii.
Pentru aceasta puteti dona prin SMS la numarul 858.Pentru fiecare euro donat ,Fundatia VODAFONE dubleaza suma!

Cu ajutorul vostru si al Fundatiei Vodafone Romania vom face ceva ce nu exista inca in estul Europei: o sectie moderna, conceputa dupa cele mai noi recomandari in domeniu, cu o capacitate aproape dubla (18-20 paturi) fata de cea a actualei sectii (11 paturi). Astfel vom da o sansa la viata celor aproximativ 200 de nou-nascuti care, in fiecare an, nu pot fi internati aici din cauza lipsei acute de spatiu.

In plus, vom mai amenaja si un centru de training, spatii pentru medici si asistente, sali de consultatie, toate foarte necesare.

Proiectul va consta in:

  • Constructia unei cladiri cu 3 niveluri, lipita de actuala cladire a spitalului;
  • Extinderea actualei Sectii de terapie intensiva nou-nascuti in spatiul de la etajul 2 al cladirii. Amenajarea noii sectii in spatiul astfel obtinut.
  • Amenajarea de spatii conexe pentru medici si asistente, pentru parintii care insotesc nou-nascutii internati, sali de consultatii si spatii tehnice, in spatiul de la etajul 1 al cladirii.
  • Amenajarea unui centru de training pentru urgente pediatrice la parterul noii cladiri.
La aceasta ora Spitalul de copii Marie Curie este cel mai mare spital pediatric din tara: are cele mai bune rezultate din tara;
  • aici au fost dezvoltat proiecte similare si s-a demonstrat ca pot fi duse la final;
  • aici exista echipamente si tratamente moderne unice in tara;
  • este singura sectie de terapie intensiva nou-nascuti din tara dintr-un spital pediatric cu medici ATI specialisti in anestezie neonatala si a nou-nascutilor prematur;
  • este singura unitate de acest tip din tara, cu statistici (pe grupe de diagnostic) similare cu cele din tarile dezvoltate din Uniunea Europeana;
  • este singurul centru din tara care trateaza hipertensiunea pulmonara si care foloseste tehnici de ventialtie mecanica avansate - HFOV;
  • este singurul centru din tara care foloseste tehnici Seldinger de rutina pentru aborduri vasculare chiar la prematurii cu greutate foarte mica la nastere;
  • este singurul centru din tara si din Europa de Este care poate face head cooling in asfixiile severe;
  • sectia detine singurul echipament ECMO din tara destinat pacientilor pediatrici.

Toate acestea fac din Sectia de terapie intensiva nou-nascuti locul ideal pentru proiectul descris.


In munca mea de zi cu zi intilnesc multi parinti care pling,care se consoleaza dar mai ales parinti care ar face orice pentru ghemul de viata atit de dorit.Prin munca mea si a colegilor mei ajutam si noi asa cum putem la implinirea viselor acestor parinti.





Puteti dona on-line aici:www.inimacopiilor.ro,sau
in cont aici:www.inimacopiilor.ro.
Cei ce aveti un sit,blog sau forum sinteti bine-veniti in a va alatura noua .

Astfel vom da o san­sa la viata celor aproximativ 200 de nou-nascuti care, in fiecare an, nu pot fi internati aici din cauza lipsei acute de spatiu.

Niciun comentariu: