luni, 23 aprilie 2012

Cancer din alimente si din interese financiare


Directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, Nastasia Belc, acrilamida este o substanţă care apare în urma condensarii altor substante în timpul prăjirii.

Acrilamida o găsim în pâine, cafea, biscuiţi, produse de patiserie, carne, cartofi copţi, prăjiţi sau fripţi pe gratar. Specialiştii spun că un conţinut ridicat de acrilamida îl au cartofii dacă sunt prăjiţi la o temperatura mai mare de 120 de grade Celsius.

"Atunci când vedem un produs mai colorat, cum este cel făcut la grătar, cu dungi negre, sau pâinea când este mai brună sau biscuiţii mai prăjiţi sau cartofii când sunt mai prăjiţi decât în normal, la temperaturi de peste 180 de grade, această substanţă se formează şi se pare că este cancerigenă. Acrilamida poate să apară şi în cafea, căci aceasta este prăjită. Este periculoasă în cantităţi extrem de mici"

In toata aceasta "cercetare" alimentara mirosim un amestec mai putin stiintific,cel financiar.Dupa cum stiti si mai ales vedeti si voi marele guru Mencinicopschi,cel care face reclama la o gama de sortimente de piine,neprajita ?,se afla in spatele acestor afirmatii.

Pe sit-ul acestui celebru INSTITUT nu se sufla o vorba despre acrilamida,chiar daca poate este adevarata afirmatia.Dar se pare ca asa este mai usor sa faci afirmatii de la un nivel academic,intangibil prostimii.

Cit despre madam Nastasia Belc iata ce zicea in GINDUL,parca:Institutul de Bioresurse Alimentare, cel care hotărăşte dacă un supliment alimentar poate să fie vândut în România, nu testează produsele naturiste cărora le dă avizul. Verifică actele pe care producătorul le are la dosar, între care un buletin de analize, pe care şi-l aduce singur. "Ei vin cu testarea făcută, la dosar se depune un buletin de analize făcut de un laborator acreditat din România sau din străinătate. Noi am notificat (n.r. avizat) 5.000 de produse, în produsele astea se pot găsi 20.000 de substanţe, nu le pot testa pe toate, sunt unele substanţe pe care nici nu le putem testa în România. În cazul unei capsule de slăbit, nu pornim de la ideea că are sibutramină, ne bazăm pe buna credinţă a producătorului. În plus, costă enorm să testezi sibutramina". Institutul mai verifică dacă ingredientele din produs nu se află pe lista plantelor interzise sau dacă produsul nu este contaminat. Testarea suplimentelor alimentare, continuă directoarea, se face doar în cazul în care producătorul nu are deja un buletin de analize.


Mencinicopschi,are ca loc de munca o SOCIETATE COMERCIALA inclusa in grupul GRIVCO,aflat in proprietatea lui DAN VOICULESCU....Societatea se numeste la fel de pompos ca si afirmatiile acestui guru:Institutul de Cercetări Alimentare.

Reclama la pâinea Savoria, proprietatea familiei lui Dan Voiculescu, îl are ca personaj central pe profesorul Gheorghe Mencinicopschi, care este și parte într-unul din dosarele în care Dan Voiculescu este judecat de Instanța Supremă.
Cred că din pură convingere, profesorul a acceptat să laude făina șefului! Pe bune?

Un comentariu:

VERES MALIN spunea...

AICI AVEM UN COMUNICAT DE LA DNA

 4 decembrie 2008

Nr. 327/VIII/3

COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus
trimiterea în judecată a unui număr de 13 inculpaţi, în legătură cu
privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (S.C.
I.C.A. S.A.) din Bucureşti, în folosul lui Dan Voiculescu, preşedintele
Partidului Conservator (fost Partidul Umanist Român), privatizarea
realizată prin subevaluarea bunurilor Institutului cu suma de 7.796.198
euro.

Fisa dosar

Numar dosar: 7546/1/2009

Data: 24.09.2009

Materie juridica: Penal

Obiect: infractiunea de spalare de bani (Legea 656/2002 art. 23)

Stadiu procesual: Fond

Parti

1. AGENTIA DOMENIILOR STATULUI Parte civila

2. BACIU CONSTANTIN Inculpat

3. DOMNISORU GHEORGHE MARIAN Inculpat

4. ENE(FOSTA UDREA) VICA Inculpat

5. MARINESCU GRIGORE Inculpat

6. MENCINICOPSCHI GHEORGHE Inculpat

7. MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE Parte civila

8. PANTIS SORIN Inculpat

9. PETRE ALEXANDRU Inculpat

10. POP FLAVIUS ADRIAN Inculpat

11. POPA CORNELIU Inculpat

12. SANDU JEAN CATALIN Inculpat

13. SAVULESCU VLAD NICOLAE Inculpat

14. SIN GHEORGHE Inculpat

15. STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE Parte civila

16. VOICULESCU DAN Inculpat