marți, 24 ianuarie 2012

DISCURSUL PRESEDINTELUI BASESCU LASA ROMANIA IN "INTUNERIC"

     
CRISTIAN DIACONESCU-PRESEDINTE UNPR
         Astazi presedintele BASESCU a avut ocazia sa se adreseze poporului.A facut-o dar in alte imprejurari decit cele asteptate de romani inca de acum 12 zile ,de cind intreaga tara a explodat.Ocazia a fost numirea noului ministru de externe,CRISTIAN DIACONESCU,un om destul de agreeat inclusiv de catre USL.Numirea acestuia s-a facut in urma demiterii lui BACONSCHI  TEODOR,in urma afirmatiilor socante si tendentioase facute pe blogul sau:
         
TEODOR BACONSCHI
 



Teodor Baconschi a scris, în urmă cu o săptămână, pe blogul său, că un lucru devine clar pentru "toţi românii de bine", respectiv că a început "încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii", el susţinând că alegerea o va face "România care munceşte", nu "mahalaua violentă şi ineptă încolonată".
"Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic", a scris Baconschi.
În opinia sa, anul 2012 va fi crucial pentru România.
"Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii", consideră Baconschi.
În 8 octombrie 2011, prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi declara că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL "să se poziţioneze pe eşichierul politic ca principal partid de centru dreapta" şi să fie susţinut de "România care lucrează, nu de România care cerşeşte"

      Din declaratia presedintelui s-a putut intelege o amenintare voalata la adresa televiziunilor,presei,oamenilor iesiti in strada ,a politicienilor din opozitie si toate acestea cu un ton care a trecut de la cel taios la unul plingacios ... 
      A declarat ca miine 25-ianuarie-2012 va lamuri problemele sale cu poporul roman si cu toti ceilalti
     .Optimistii vad in aceasta o eventuala demisie a presedintelui,insa dupa mine putin probabila.De ce ? Pai l-a asigurat pe noul ministru de externe ca il va sprijini  in demersurile sale din minister.....
       Pesimistii insa se tem de o eventuala instituire a starii de necesitate,mai ales dupa ce a acuzat opozitia,sindicatele si anumiti lideri de opinie fosti militari ca se compara cu fostul presedinte al REPUBLICII MOLDOVA,VLADIMIR VORONIN .Acesta a declarat joi 19 ianuarie  urmatoarele:
       "Sustinem protestatarii din Romania si vrem ca acest regim si acest presedinte al Romaniei sa plece", a spus Vladimir Voronin, presedintele Partidului Comunistilor din Republica Moldova, chiar in ziua mitingului USL . Acestea sint singurele declaratii ale lui Voronin legate de protestele din Romania, declaratii la care s-a referit Traian Basescu in discursul sau de azi.
      Intre cei doi presedinti a fost o relatie de prietenie care s-a rupt in momentul cind BASESCU a fost acuzat de VORONIN ca  ca a sprijinit pe cai oculte indepartarea sa de la putere in urma unei miscari populare in Chisinau. 
     Vladimir Voronin a fost presedinte al Republicii Moldova in doua mandate consecutive, din 2001 pina in 2009. In primul an de mandat prezidential al lui Traian Basescu, relatia dintre cei doi a fost buna, Voronin facindu-i chiar omologului sau roman cadou citeva mii de sticle de vin.

Ulterior, relatiile dintre cei doi s-au deteriorat, culminind cu momentul cind Voronin l-a acuzat pe Basescu Vladimir Voronin a fost presedinte al Republicii Moldova in doua mandate consecutive, din 2001 pina in 2009. In primul an de mandat prezidential al lui Traian Basescu, relatia dintre cei doi a fost buna, Voronin facindu-i chiar omologului sau roman cadou citeva mii de sticle de vin.
    Asadar presedintele BASESCU a lasat din nou ROMANIA intr-o nesiguranta totala......

Niciun comentariu: