duminică, 27 noiembrie 2011

RE..la ELICOPTERUL SMURD

SPINUL BIHOREAN ,in dorinta de a mai sapa un pic la radacina guvernantilor,mai face,pentru a cita oara?,o gafa:Spune ca echipajul elicopterului va fi DOAR DIN BIHOR...!? citez:" Toţi cei 10 oameni care vor forma echipajul de intervenţie aeriană sunt din cadrul structurii SMURD Bihor.",fapt total fals:realitatea este ca NU TOTI ci doar citiva dintre membrii echipajului fac parte din SMURD BIHOR.

Despre restul articolului trebuie sa spun ca este real :) .Citez mai departe:

„Totul a fost pus la dispoziţia Ministerului Adminstraţiei şi Internelor gratuit, fără niciun fel de aşteptări din partea Consiliului Judeţean Arad”, zice şi şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa. Medicii de urgenţă care vor lucra direct cu elicopterul nu aduc decât veşti proaste pentru eventualele victime din nordul Bihorului.
„Din Oradea până în nordul Bihorului sunt aproximativ 100 de kilometri de parcurs, iar aceştia reprezintă aproape 30 de minute, în cazul unui accident. Nu se rentează, medical vorbind, să utilizăm elicopterul care trebuie să ajungă de la Arad, până la locul incidentului. Mai bine mergem cu maşina”, explică Hadrian Borcea. Frenezia existenţei elicopterului pare să se fi diminuat după ce specialiştii au explicat de ce o singură autospecială nu va face faţă cererii. În plus, elicopterul nu va fi folosit doar la transportarea victimelor la spitale, ci şi pentru deplasarea pacienţilor internaţi de la un centru medical la altul. „Toate aceste lucruri se fac cu programare. Ce se întâmplă dacă în acest timp are loc un accident şi trebuie intervenit de urgenţă?”, atrage atenţia şeful SMURD Bihor

De aceeaşi părere este şi conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Managerul instituţiei spune că ar fi fost mult mai eficientă alegerea Oradiei ca locaţie de păstrare a elicopterului. „Dacă ar fi fost la Oradea, elicopterul ar fi deservit mult mai bine partea de nord-vest a ţării. Aşa, rămân descoperite multe zone, inclusiv o parte din Bihor, unde nu se va putea interveni la timp. Dar acum, dacă aşa s-a decis, ne mulţumim şi cu atât”, explică managerul Gavrilă Grebenişan. Aşadar, la elicopterul lăudat să nu te duci cu victime, că s-ar putea să nu se ştie dacă vor putea fi transportate. Degeaba va exista o autospecială aeriană, gata să intervină, dacă în unele cazuri asta înseamnă pierderea timpului preţios care face diferenţa între supravieţuire şi moarte.

Iata si o fotografie cu elicopterul SMURD de la ARAD:

Niciun comentariu: