miercuri, 3 august 2011

UPU-SMURD BIHOR,INCOTRO?

Ieri,2 august s-a inaugurat cea mai moderna unitate de primire a urgentelor din ROMANIA,in prezenta unor ,,cazuti",cum ar fi premierul BOC.Cu ace3asta ocazie au gasit politicienii sa-si faca simtita prezenta .....politica.Au zis lucruri de genul:
Unitatea pentru preluări urgente a Spitalului Universitar este prima de acest fel din cele cinci cuprinse într-un program de investiții al Ministerului Sănătăţii, în valoare totală de 36 de milioane de lei. Alte astfel de UPU sunt în curs de inaugurare la Constanța, Târgu Mureș, Satu Mare și la Spitalul de Urgență Floreasca din București.
"În cadrul programului de investiţii, Ministerul Sănătăţii inaugurează anul acesta construirea şi dotarea unui număr de 5 UPU, investiţie de peste 35 milioane de lei. În aprilie, am redeschis o UPU cu totul schimbată şi modernizată la Constanţa, acum ne aflăm în cea mai mare UPU din ţară la Spitalul Universitar Bucureşti, deja există contractul semnat şi pentru începerea lucrărilor la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar în toamnă vom putea inaugura noi clădiri ale UPU Târgu Mureş şi Satu Mare".
    Asta n-ar fi o problema,problema este nebunia politica in care este implicat si BIHORUL,de citiva ani:ba va avea un " regional",ba un "judetean nou",ba va avea "elicopter" si mai nou zvonurile spuneau ca "va avea un UPU capabil sa faca fata afluentei de pacienti ".
La citi ministrii am avut si avem bihoreni sau "inclinati" spre noi,se pare ca de fapt nu avem si n-am avut nici unul.Politica se dovedeste din nou o curva penala....
Sint diferite acuze "ca cum ca" BIHORUL haleste bani de pe la minister dar cineva s-a gindit ca de fapt BIHORUL nu avea un loc macar decent ca sa nu spun profesionist pentru tratarea bolnavilor de cancer?Stie cineva ca de fapt aproape toate spitalele au fost retrocedate ,regulamentar,spre POPII ALBI,dispusi crestineste sa inchirieze cladirile proaspat dobindite?Stie cineva ca JUDETEANUL ,,coboara "in  fiecare an cu pina la un centimetru pe an si totusi se "taie pereti" si se demoleaza stilpi de sustinere?
  Si cu toate acestea ,BIHORUL este vitregit de un UPU ultramodern,de un punct de plecare  pentru elicopter sau de un "regional"?
Degeaba avem cadre medicale dedicate si profesioniste?O parte din noi ne-am dedicat o mare parte din viata sanatatii si salvarii vietii semenilor nostrii indiferent cit de prost sintem platiti !ATIT TIMP CIT MAI MUNCIM IN ROMANIA!

Niciun comentariu: