duminică, 1 mai 2011

PAPA IOAN PAULal II-lea

Din orice se face show:din nunti incoronate,din divorturi , de ce nu s-ar face si din sfintenii...De ex. beatificarea fostului papa IOAN PAUL AL II-lea....Nici o chestie noua,romanii au pus-o din nou:s-au apucat sa-i ,,saboteze" pe talieni...:au pus de-o sfintire pe la manastirea LAINICI ,jud. GORJ

       Aici a avut loc slujba de canonizare a Sfântului Irodion. La slujba erau aşteptaţi peste 15.000 de pelerini participă şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Pelerinii din toată ţara au venit la primele ore la slujba de la Mănăstirea Lainici. Procesiunea a putut fi urmărită pe un ecran mare amplasat în curte.

"Este o zi istorică pentru Mitropolia Craiovei, deoarece este prima canonizare a unui sfânt ortodox pe meleagurile Olteniei", a spus Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Craiovei.

În urma acestei canonizări, Sfântul Irodion intră în calendarul ortodox pe data de 3 mai. El a fost cel mai longeviv stareţ al Mănăstirii Lainici, conducând lăcaşul de cult în perioada 1854-1900.

La slujbă au participat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi alţi înalţi prelaţi. Liderul PSD Victor Ponta a luat şi el parte la slujba de canonizare.

Nu au lipsit nici incidentele, însă spiritele s-au calmat odată cu intervenţia jandarmilor.Niciun comentariu: