joi, 7 aprilie 2011

RABLA ECO

      Un nou proiect al guvernului SI AL MINISTERULUI MEDIULUI ne aduce in pragul ecologiei duse la absurd.
      L.BORBELY ,alt bilbiit,cu motive materne,se apuca sa faca un proiect prin care administratia publica va putea cumpara automobile ECO-ELECTRICE....

        Ministrul Mediului, Laszlo Borbely (foto), a avut o intrevedere cu mai multi reprezentanti ai conducerii companiei Renault, subiectul discutiei reprezentandu-l modalitatea prin care statul poate incuraja cumpararea masinilor electrice in locul celor care folosesc combustibil fosil.
Borbely a precizat ca in urma discutiilor a ajuns la concluzia ca exista doua variante pentru ca statul sa stimuleze cumpararea de vehicule electrice, potrivit Mediafax.

Intr-o prima faza, beneficiari vor fi institutiile publice, iar facilitatile vor veni de la Fondul de Mediu in doua forme, fie prin programul Rabla, fie prin subventionare directa a unui procent de pana la un sfert din costul unei masini electrice.

"Am facut un calcul. Diferenta de pret dintre o masina electrica si una normala cu performante similare este de aproximativ 5.000 de euro, si atunci ne-am gandit ca institutiile care au o masina veche pe care vor sa o caseze prin programul Rabla si in locul ei sa-si cumpere o masina electrica sa primeasca sase vouchere in loc de unul. Prin ordonanta de urgenta vom stabili exact procedura prin care acest lucru se va putea realiza", a spus Borbely.

O alta varianta este cea in care institutia care vrea sa cumpere o masina electrica nu are niciun vehicul pe care sa-l poata casa. "In aceste conditii institutia respectiva poate primi de la Fondul de Mediu o subventie de pana la 25 la suta din valoarea masinii noi. Urmeaza sa stabilim exact procentele", a adaugat ministrul Borbely.

O a doua problema discutata la intalnirea de miercuri a fost cea a infrastructurii. Si Borbely si Gerome Olive, reprezentantul Renault, au precizat ca exista discutii pentru incheierea unor parteneriate cu distribuitorii de energie electrica pentru "a gasi formule" de realizare a infrastructurii necesare.

Niciun comentariu: