vineri, 8 aprilie 2011

TELEVIZIUNILE , RATINGUL VERSUS dr.RAED ARAFAT

     Cine maninca cacat?
Mai nou se pare ca postul meu preferat de NEWS,ANTENA3,maninca cacat de dragul audientei....Nu este,din pacate prima oara in ultimul timp cind acestia maninca CACAT.
    Azi ca si ieri,l-au atacat pe ministrul meu,dr.RAED ARAFAT,pentru gresita desfiintare a unor spitale.
Pentru cei care citesc prima data ceea ce scriu eu pe aici,fac niste precizari:
       NU I-AM VOTAT PE PDL-ei,NU-I IUBESC de nici o culoare ,PRESEDINTELE  ROMANIEI,acel individ care da NON-VALOARE functiei de PRESEDINTE AL ROMANIEI,NU MA REPREZINTA !!!
              
DR.RAED ARAFAT este ,,singurul" OM care a incercat si a reusit ,partial-deocamdata,sa reformeze sistemul national de urgenta...Ca are interese ascunse,ca de fapt face afaceri....probabil circotasii si cei rau intentionati asta vor zice!!!NU-MI PASA DE EI,ATIT TIMP CIT IL CUNOSC PERSONAL PE ACEST OM...si cit timp FAPTELE LUI spun totul....
       Ma bucur ca cineva a reusit ceea ce nu a reusit inca nimeni in ROMANIA....

Dar ca sa fiu ON-TOPIC,trebuie sa spun ca astept din partea antenei 3 urmatoarele campanii de presa.Nu de alta dar dupa scandalurile cu vamesii,facute de cacat si astea,dupa cele de mal-praxis medical,dupa justitia corupta-n fund,dupa politia corupta....astept campanii de genul POMPIERUL CARE IA MITA CA SA STINGA FOCUL...

      Astazi la ora 12 ,dr. RAED ARAFAT A EXPLICAT CE S-A INTIMPLAT IN CELE 2 MULT MEDIATIZATE CAZURI DE LA Vâlcea şi Constanţa:
      ”Cei doi bolnavi morţi ieri la Vâlcea şi Constanţa ar fi trebui oricum direcţionaţi către spitale judeţene mari, din Constanţa şi Craiova”,
         În cazul de la Vâlcea, unde un tânăr de 41 de ani a murit în faţa unui spital desfiinţat, a fost primit un prim apel la Serviciul de Ambulanță, la ora 9,28 de la un vecin.
       „Dispecerul de la ambulanţă i-a explicat celui care a sunat cum să îl poziţioneze, însă telefonul s-a închis brusc. Al doilea apel a fost primit la ora 9,37, de la acelaşi vecin care i-a anunţat că pacientul a plecat spre Spitalul din Bălceşti cu o maşină particulară, i s-a cerut să dea numărul de telefon al celor din maşină, însă nu-l avea. La ora 9,53 a revenit cu un număr de telefon al celor din maşină. Între timp, pacientul a fost consultat de doi medici de familie care au constatat decesul. Bărbatul a făcut stop cardiac”

      Probabil ca parerea mea nu este auzita de cine trebuie,dar din punctul meu de vedere nu ar trebui sa iasa tot timpul in fata PENTRU A SPALA RUFELE MURDARE ALE MINISTERULUI SANATATII dr.RAED ARAFAT...
De ce credeti ca-l scot in fata: DA,nu gresiti spunind ca tocmai pentru probitatea lui morala si profesionala....

      Au murit doi oameni. Unul la Balcesti, celalalt la Baneasa. Nu am fi auzit niciodata despre moartea lor daca aceasta nu ar fi avut "privilegiul" sa coincida calendaristic cu inchiderea mai multor spitale mici. Nu am fi auzit niciodata despre ei daca, in locul spitalelor din Balcesti si Baneasa, alte doua ar fi fost inchise. Nici Cristian Tudor Popescu nu ar fi avut prilejul sa peroreze cu talent pe un subiect despre care n-are habar si nici Victor Ponta nu ar fi putut alatura cuvantul "ucigasa" unei reforme minore. Pus sa scoata castanele din focul mediatic: doctorul Raed Arafat.
        Inainte de a lega mediatic cele doua cazuri nefericite de inchiderea spitalelor, am asteptat rabdator opinia specialistului. Era aproape limpede pentru cei care cunosc cat de cat sistemul ca moartea celor doi barbati nu putea sa aiba legatura cu inchiderea unor spitale insuficient dotate pentru a-i salva. Dar totusi, am decis sa astept inregistrarile convorbirilor purtate cu dispeceratul ambulantei si, cel mai important, sa aflam diagnosticul celor doi barbati.

        "Insuficienta cardiaca congestiva clasa NIHA 3", anunta  doctorul Raed Arafat, in fata unei sali pline de reporteri infierbantati, diagnosticul barbatului din Baneasa. Insuficienta cardiaca este oricum o boala serioasa dar,  in ierarhia clasificarilor NIHA, treapta a 3-a este penultima ca gravitated caracterizata de simptome accentuate care limiteaza chiar si activitatile fizice obisnuite ale bolnavului. "Accident vascular cerebral si hemoragie masiva de trunchi cerebral" rosteste doctorul Arafat cauza decesului celui de-al doilea barbat, cel din Balcesti. Prognosticul unei astfel de afectiuni este foarte grav, recuperarea bolnavului fiind improbabila. Doi barbati au murit la Balcesti si la Baneasa, amandoi datorita unor afectiuni foarte serioase. Medicina nu e capabila de miracole si nu exista loc in care oamenii sa moara mai frecvent, pe timp de pace, decat intr-o ambulanta. Dar ce putin conteaza adevarul si cat de repede paleste realitatea atunci cand televiziunile decid (inaintea medicilor, inainte de a asculta inregistrarile dispeceratului, inainte de a cunoaste cauza mortii) ca cei doi au murit din cauza ca Cseke a inchis spitalele.
        Dar nici subiectul reformei initiate de Cseke, nici cel al imperfectiunilor medicinei de urgenta (a caror abordare necesita documentare dar si onestitate) nu au fost abordate in emisiunile inflamate ale televiziunilor.  
        Irationale precum un nor de lacuste, acestea stiu un singur lucru: Cseke criminalul inchide spitalele si din cauza asta mor oamenii. Pus in fata unui astfel de exemplu de obtuzitate, Raed Arafat a reactionat: "Domnisoara reporter, eu sunt medic in primul rand, inainte de a fi in Minister. Si nu pot sa va mint spunandu-va ca spitalul din Balcesti nu putea sa faca ceva pentru acel om daca chiar ar fi putut. Sunt medic in primul rand, intelegeti?" Dar lacustele nu inteleg, doar devoreaza.

Niciun comentariu: