Luni, comitetul director al Spitalului Clinic de Urgente "Sfantul Ioan" a decis ca dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire a Urgentelor, trebuie sa returneze institutiei suma de 29.343 lei, acuzandu-l pe medic ca ar fi semnat fise de pontaj din care ar rezulta ca a fost prezent in acelasi timp si la spital, si la Camera Deputatilor. Conform deciziei emise de sefii spitalului, in perioada mai 2009 - noiembrie 2010, medicul Tudor Ciuhodaru figureaza prezent, in acelasi timp, atat la spital, cat si la Camera Deputatilor. Tot ieri, dr. Tudor Ciuhodaru a fost eliberat din functia de purtator de cuvant al spitalului, in locul sau fiind numit dr. Paul Sarbu, directorul medical al Spitalului de Urgente.
"Am solicitat Camerei Deputatilor detalii cu privire la activitatea medicului Tudor Ciuhodaru si, dupa ce am primit raspunsul cu o anexa de 16 pagini si am analizat datele, am ajuns la concluzia ca figureaza prezent in 151 de zile si in Parlament, si in spital. Mai mult, conform Hotaririi de Guvern nr. 524 din 26 iulie 1991, medicii parlamentari pot sa lucreze in spital doar 50% din timpul normal de lucru, or medicul Ciuhodaru a depasit in repetate rinduri acest timp, conform pontajelor", a declarat dr. Vladimir Poroch, managerul Spitalului de Urgente.
Deputatul iesean pare sa fi descoperit teleportarea. Altfel nu se explica faptul ca medicul deputat Tudor Ciuhodaru a reusit, intr-un an si jumatate, sa se afle la doua locuri de munca in acelasi timp. Si nu o data, ci de 151 de ori. In aceste zile, deputatul Ciuhodaru era pontat in Parlament, iar medicul Ciuhodaru se afla si la spital, la capul pacientilor. Culmea: intr-una din cele 151 de zile, deputatul a citit in Parlament declaratia intitulata "Guvernul lacom". Conducerea spitalului, care ii cere sa returneze aproape 300 milioane lei vechi luate ilegal, vorbeste de presiunile pe care le-ar fi facut Ciuhodaru asupra angajatelor de la Resurse Umane. Tudor Ciuhodaru sustine ca este tinta unui atac politic, aratind spre recenta sa inscriere in PC .?????
Medicul Tudor Ciuhodaru respinge acuzatiile si sustine ca activitatea lui se finaliza, de cele mai multe ori, marti, dupa care se intorcea la spital. "Am promis ca imi voi continua activitatea medicala cind am fost ales, si am continuat-o pentru ca legea mi-a permis. Am stat zi si noapte in spital, m-a vazut toata lumea, inclusiv cind a fost accidentul de la Scinteia. Nu cred ca se pune problema sa fiu in ambele locuri in acelasi timp, programul la Parlament se face dupa indemnizatie, am activitate in teritoriu, vacanta parlamentara, iar de cele mai multe ori marti dupa Comisia de Sanatate eram deja la spital. Probabil ca domnul dr. Poroch uita de aceste lucruri cind ia in considerare acele zile", a replicat dr. Tudor Ciuhodaru.
SI-N SPITAL SI-N PARLAMENT!?!?:
Conducerea Spitalului de Urgente a pus la dispozitie un tabel in care sint exemplificate zilele in care medicul figureaza in Parlament si in spital si zilele din luna cind a depasit norma de 50% de activitate legala.
Reporterii "Ziarului de Iasi" au verificat, la intimplare, una din zilele in care medicul apare prezent si in spital si in Parlament, conform tabelului. Culmea, in data de 15 septembrie a anului 2010, atunci cind managerul spitalului sustine ca doctorul Ciuhodaru figura prezent in ambele parti, deputatul a luat cuvintul in Parlament pentru a vorbi despre lacomia Guvernului, intr-o declaratie intitulata chiar asa: "Guvernul lacom". "Nu voi vorbi astazi despre coruptia din guvern. Am ales astazi sa vorbesc despre un alt fel de lacomie", mentiona atunci doctorul Ciuhodaru, conform stenogramei de pe site-ul Camerei Deputatilor.
IATA LISTA DE PREZENTA A DEPUTATULUI CIUHODARU
IATA aici si una din declaratiile sale ,cea din data de 15 septembrie 2010 ,data la care era pontat si la UPU SPIRIDON,din IASI:
Mulţumesc, domnule preşedinte.
Declaraţia mea politică se intitulează "Guvernul lacom".
Stimaţi colegi,
Poate vă întrebaţi de ce am ales acest titlu pentru declaraţia politică. Nu voi vorbi astăzi despre corupţia din guvern. Am ales astăzi să vorbesc despre un alt fel de lăcomie şi despre tipul de om aflat la guvernare. George Orwell i-a numit sacerdoţii puterii. Dintotdeauna sacerdoţii au tins către absolut. În cazul de faţă este vorba nu numai de controlul resurselor economice, ci de controlul absolut al mecanismelor statului. În ciuda vastelor cunoştinţe de drept constituţional ale premierului, se pare că domnia sa are în continuare dificultăţi majore în interpretarea termenilor executiv şi legislativ. Probabil imprecis definiţi în Constituţia Republicii Socialiste România. Credeam că parlamentul nu este doar un apendice al guvernului. Credeam că rolul său nu este doar de a aproba ordonanţe de urgenţă emise în urmă cu mulţi ani şi de a vota bugetul de stat.
Gravă eroare. Legile iniţiate de parlamentari au slabe şanse de a trece prin comisii şi de a ajunge în plen, atât timp cât zi de zi acestea sunt preluate de reprezentanţii puterii şi prezentate cu mici modificări ca proiecte proprii. Pentru cei care mai au încă dubii, aceasta este chiar definiţia plagiatului.
Am început să îmi pun problema dacă să îmi înregistrez proiectele legislative la OSIM, dar nu vreau să îngroş şi mai mult rândul celor care stau la coadă pentru plata contribuţiilor sociale aferente drepturilor de autor. Sau poate că guvernul le va reţine direct de la sursă; adică de la guvern.
Am remarcat că mâna lungă şi scormonitoare a guvernului nu intră doar în buzunarele bugetarilor şi ale firmelor care încă mai cred că trebuie să îşi plătească taxele. Mai nou, această mână ajunge şi la iniţiativele legislative pe care le-am depus în Parlamentul României. Iar dacă memoria le e prea scurtă sau prea obosită, le amintesc de legile privind etnobotanicele, malpraxisul, agresiunea împotriva personalului medical, deblocarea posturilor din sistemul medical, transplantul şi datele înscrise pe cardul naţional de sănătate. Toate aceste proiecte legislative, pe care le-am depus cu mult timp în urmă în parlament, stau de prea mult timp în comisii, în timp ce membri ai guvernului le pun pe tapet drept proiecte proprii.
Ar fi bine ca guvernul să acţioneze şi nu doar să reacţioneze. În locul măsurilor pompieristice avem nevoie de iniţiative parlamentare care să creeze un cadru legal care să supravieţuiască primei crize apărute într-un sistem.
Până atunci, guvernul Boc papă tot. Până şi iniţiativa parlamentară...
Vă mulţumesc. AICI AVETI VIDEO DECLARATIA ACESTUIA din 15 septembrie 2010Si totusi se pare ca daca tinem cont de faptul ca o cursa ,aeriana,IASI-BUCURESTI dureaza cam 1 ORA si tinem cont si de alte calcule,de genul:
Ca sa-si i-a salariul intreg (21 zile x 7 ore=147 ore), nu trebuia sa fie prezent la program 07 - 14, ca nu lucreaza la ghiseu. Daca mai socotim zilele de sambata si duminica care sunt platite dublu,garzile de noapte (din cate stiu eu nu se lucreaza noptea la Parlament ca sa fie prezent in doua locuri - bine, unii paramentari nu lucreaz nici ziua), rezulta ca putea sa i-a salariul intreg de la spital nefiind nevoie sa fie prezent 21 zile la spital. De exemplu, daca ar fi lucrat intr-o luna 3 sambete si 2 duminici (5 zile x7 ore x 2= 70 ore ), pentru a lua salariul mai trebuia sa lucreze 11 zile platite normal ( de luni pana vineri). Si da, este posibil sa apara pontat in aceeasi zi, daca dupa prezenta la Parlament s-a intors in Iasi si a fost de garda.
O cursa Iasi-Otopeni late booking trece de 120 de EUR,DAR CRED CA ORICUM PARLAMENTARII AU REDUCERI SI GRATUITATI.....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu