Pentru al doilea an consecutiv, românii sting luminile începând cu ora 20.30, timp de 60 de minute. Luminile Palatului Parlamentului şi ale altor clădiri importante din Capitală şi din ţară sunt stinse între orele 20,30 şi 21,30. În întuneric rămân şi Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul Naţional, dar şi Opera.
Şi alte oraşe din România şi-au anunţat intenţia de a participa la "Ora pământului",aproximativ 30.
Municipiul Târgovişte participă, pentru prima dată în mod oficial, la "Ora Pământului". Între orele 20.00 şi 21.00 reflectoarele ce luminează Curtea Domnească, Turnul Chindiei şi Primăria sunt stinse, potrivit Mediafax, iar pe străzile din municipiul Târgovişte întunericul "domneşte" pentru o oră, luminile fiind stinse în mod simbolic.Şi luminile din incinta monumentelor istorice din municipiul Giurgiu şi din vecinătatea clădirii Primăriei vor fi stinse, sâmbătă seară, timp de o oră, pentru a marca "Ora Pământului". Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Giurgiu, angajaţii instituţiei sunt decişi să se alăture acestei acţiuni şi să stingă luminile în propriile locuinţe pentru a fi parte a efortului global de oprire a schimbării climei.
Totodată, iluminatul public este întrerupt în întreg municipiul Miercurea Ciuc, cu ocazia evenimentului global, oraşul participând pentru al doilea an consecutiv la campania care vrea să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice, potrivit Mediafax. Miercurea Ciuc este singurul oraş din judeţul Harghita care participă, pentru al doilea an consecutiv, la campania "Earth Hour" ("Ora Pământului"), iniţiată de World Wide Fund for Nature (Fondul Mondial pentru Natură).
Australienii au fost primii care au marcat evenimentul inventat chiar de ei - Ora Pământului. Totul a început în Sydney, în martie 2007. Atunci, timp de o oră, în mai multe clădiri emblematice din oraş s-au stins luminile timp de o oră. Peste 2.000 de companii şi aproape 2,2 milioane de oameni au luat parte la iniţiativă.
Succesul evenimentului a facut ca, în 2008, "Ora Pământului" să devină o mişcare globală, care a luat o amploare şi mai mare anul trecut.
Cele mai importante oraşe din lume şi-au anunţat şi ele participarea la a patra ediţie a unuia dintre cele mai aşteptate evenimente concepute de ecologişti. Astfel, timp de o oră, luminile se vor stinge la Turnul Eiffel din Paris, Palatul Buckingham din Londra, Poarta Brandenburg din Berlin, podul Golden Gate din San Francisco, Empire State Building din New York, statuia Mântuitorului Isus din Rio de Janeiro dar şi la Turnul Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume.
Daca ar trai,CEAUSESCU s-ar bucura si ne-ar spune ca opritul luminii este o metoda de a ne impotrivi INCALZIRII GLOBALE....
La scoala,BULA este intrebat daca stie de unde vine lumina...
-Da,stiu...DIN COTETUL PORCILOR,d-na..
-CUM asa?,din cotet?
-Pai ,de cite ori se stinge lumina,TATA zice:Iar au stins lumina,PORCII ASTIA!?!?!?
Deci,asta inseamna ca pe vremea lui CEAUSESCU,noi eram mai tari ca toti ecologistii astia....
SECTIUNI SITE
ARHIVA POSTARI
- octombrie (1)
- octombrie (1)
- iulie (1)
- iunie (1)
- mai (3)
- iulie (2)
- mai (2)
- aprilie (4)
- martie (1)
- februarie (4)
- ianuarie (9)
- decembrie (7)
- noiembrie (8)
- octombrie (14)
- septembrie (3)
- august (18)
- iulie (13)
- iunie (27)
- mai (35)
- aprilie (36)
- martie (39)
- februarie (65)
- ianuarie (132)
- decembrie (5)
- noiembrie (6)
- octombrie (1)
- septembrie (1)
- august (17)
- iulie (17)
- iunie (7)
- mai (32)
- aprilie (46)
- martie (39)
- februarie (37)
- ianuarie (16)
- decembrie (4)
- octombrie (3)
- septembrie (6)
- iunie (1)
- mai (4)
- aprilie (15)
- martie (29)
- septembrie (2)
- august (2)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu