joi, 11 aprilie 2013

Bem ceva mai "finutz"?Vezi ca ...mori ..

    Pe fondul lipsei de educatie si a conditiilor mizere,precum si a obscuritatii in care traieste o tot mai mare parte a populatiei ROMÂNIEI,numarul deceselor creste.
Motivele pot fi incadrate in 3 categorii(parerea mea) :
           1.INCONSTIENTA
           2.BOLILE
           3.CONDITIILE SOCIO-ECONOMICE
Voi spune vreo doua despre "numerul 1"  ...
1.INCONSTIENTA
        Este cunoscut faptul ca "românul...bea si la necaz si la bucurie ! Si ca sa fie treaba "oablă"bea "compensatoriu" :)( Cu cit e mai mare "bucuria"sau"necazul" ,cu atit mai mult "doza "creste si chiar se...diversifica .
"Potatorii","alcoolicii" sau mai pe "limba lor"...."alcolistii" ,sic,trec prin gama deosebit de larga a tariilor spre fineţuri gen vinoase sau lichioruri.
Ca e"de pufoaica,de gainatz,de electrozi"nu conteaza."Sa arda ,dom'le pă unde mere "....
        Variantele handmade,gen "spirt prin pită,alcool dă frectie(oh DIANA,dear CARMOL),antigel,alcool metilic,etilic si alte "inovatii" ......Platoul se inchide cu berea "dă rumeguș sau dă pastile "la fel ca si "dulceturile lichide"dă pastila(vin, lichioruri)....
Ps: in topul celor mai "tari"in otravuri se pare ca sint "fratiorii cianura"(da,cei ce dau de lucru maxim si platesc ..minim),"fratii tetrapak) ,spun niste prieteni de-ai mei :)
      Cind se termina toate astea,românul "trece"pe metilic,...dă parbriz,antijel si alte derivate la fel de "hard" ...
       Mnoa,de ce facu-i atita vorbire? Pen'ca DSP-iele "se ingrijoreste"de numarul tot mai mare de ,citez:"decese prin intoxicare cu alcool metilic si derivate"
Aici avem o "bucata dă citat" :  

   " Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor a anunțat marți că, în primele trei luni din 2013, 19 bihoreni au murit în condițiile de mai sus și că majoritatea cazurilor, 16, au fost înregistrate la bărbaţi. Evident, când spunem substanțe toxice ne referim mai ales la alcool metilic, cel mai notoriu exemplu fiind cel care a dus la moartea a 3 persoane. Este cazul de la Șilindru unde, în urma unei beții colective la care au participat 5 oameni, 3 au decedat. Potrivit datelor prezentate de DSP, „persoanele afectate provin din mediul rural, provin din grupuri vulnerabile cu statut socio-economic precar”. Aproape toți dintre cei care au consumat asemenea lichide sunt neasiguraţi medical, 14 au decedat în spital şi 5 la domiciliu. "
     Restu' ,pă.... linku' ista bre ,cu simptome si "limbi de lemn"  Bihor.stiri
     Noa',amu ma intreb si io,ase ca rumunu' prost :"Cind mama dreaq merem la votare ? Nu dă alta da' cind e "pă voturi" bem si noi si din "stinga si din dreapta" ...
     Si o intrebare intrebareatza pentru DSP : in afara de statistici si lamentari ,ce facem bre ,cu pulimea ? Preventie/educatie  sau ....doar ne "justificam existenta"prin statistici ?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Best vr skiing game - Casinooland bet365 bet365 10cric 10cric 832Melinda's Cayenne Habanero Wing Sauce 148ml - ThtoofTops