duminică, 5 februarie 2012

Orasul subteran al furnicilor care rivalizeaza cu Marele Zid Chinezesc

ANTS TOWN


ANTS TOWN
O echipa de oameni de stiinta a descoperit in Brazilia un oras extrem de sofisticat, construit de furnici. Asezarea insectelor era abandonata, insa cercetatorii au fost uimiti de complexitatea incredibila a orasului, care cuprindea drumuri si gradini.
    Oamenii de stiinta sunt de parere ca acest megalopolis a adapostit la un moment dat cea mai mare colonie de furnici din lume, insa nimeni nu stie de ce au plecat furnicile si ce a provocat acest abandon.
ANTS TOWN
ANTS TOWN
Expertii au turnat 10 tone de beton in gaurile de la suprafata - care fusesera facute de furnici pentru a fi folosite ca niste surse de aer conditionat - pentru a solidifica tunelele din interior. Aceasta operatiune a durat 10 zile, pentru a acoperi cu beton intreg labirintul subteran, care acoperea o suprafata de aproximativ 46 de metri patrati, la o adancime de 8 metri.
ANTS TOWN
     Dupa o luna, oamenii de stiinta, condusi de profesorul Luis Forgi, au incepu sa sape si au scos la suprafata orasul incredibil, descris ca "echivalentul furnicilor pentru Marele Zid Chinezesc". Astfel, comunitatea furnicilor "taietoare de frunze", care este considerata de experti drept un "superorganism" (datorita capacitatii uimitoare de a se coordona singure), a dus la bun sfarsit o munca de Hercule pentru a construi aceasta casa-gigant.
ANTS TOWN
ANTS TOWN
Fiecare insecta a trebuit sa care in continuu bucati de pamant, care cantareau mult mai mult decat propria lor greutate, pe o distanta care pentru om echivaleaza cu 800 de metri. In total, furnicile au excavat aproximativ 40 de tone de pamant pentru a crea labirinturile. Acestea au fost construite in asa fel incat sa ofere cea mai buna ventilatie si sa asigure cele mai scurte rute de transport.
ANTS TOWN
Specia furnicilor taietoare de frunze este considerata a doua cea mai complexa societate din lume, dupa cea umana.


Articol preluat de pe  stirileprotv.ro
colaj foto de pe YOUTUBE.COM

2 comentarii:

nilzace00 spunea...

 


Ants?! I am not saying it was aliens, but it was aliens.

ALO spunea...

 Fantastica realizare de catre minuscule vietati!!