miercuri, 29 februarie 2012

CINE VREA SA FIE TARAN... FRANCEZ?


Acu vo' doua zile,un twitt de la Bradut imi zisa ca cum ca si-n FRANTA e probleme.Eu stiam ca doar in DANEMARCA pute ceva.In zelul meu de vinator de oportunitati,ma trezii ca na:CLICK.
Si ce sa vezi:parca desprins din visele mele alea faine:o banca si o primarie vind un sat!?!??Si gata,transpirat si efervescent citesc cu emotie:

"Courbefy este un sătuc linistit din regiunea Limousin, Franța. Asezat la marginea Parcului Național Perigord Limousin, între livezi si podgorii, cătunul cuprinde 19 case de locuit, o biserică medievală, câteva grajduri pentru animale, un teren de tenis si o piscină. Un colț de rai. Nu-i lipsesc decât locuitorii. Pentru că cei 200 de oameni care trăiau în Courbefy au plecat rând pe rând la oras, sperind la un trai mai bun." Unii au inceput sa hahaie,altii sa viseze(ce bine ca mai sint si alti visatori ) ,altii circumspecti au citit mai departe:

"Conform
Newslite.TV, autoritățile din Limoges – cel mai apropiat oras si custode al satului abandonat – împreună cu banca Credit Agricole, încearcă să găsească un investitor care să readucă viata pe străzile din Courbefy. Așezarea, cu tot cu locuinte, dependinte si terenuri, a fost scoasă la vânzare pentru 327,000 EURO."
Ac
um am citit prin presa straina ca este un proiect abandonat .Se pare ca in data de 17 februarie afost scos la licitatie de catre primarie si banca Credit Agricole.
Satul este in paragina si in afara de derbedei,betivi sau pasionatii de paint-ball se pare ca nu este locuit.
Efectiv nu stiu ce sa mai zic,sint dezamagit si nu pentru ca acel sat unde pina la 1900 se tineau tirguri si importante sarbatori populare este in stare destul de jalnica ci pentru ca cel putin deocamdata romanul a ramas tributar intrebarii : "MUIETI'S POSMAGII?"

Niciun comentariu: