duminică, 29 ianuarie 2012

Comunicatul MApN in legatura cu cazul lt.Gheorghe Alexandru

Comunicat nr. 9
Data: 27.01.2012        AICI ESTE LINK-ul oficial :)
COMUNICAT DE PRESĂ


Conducerea Statului Major General a luat la cunoştinţă, cu consternare, de activităţile locotenentului Gheorghe Alexandru, precum şi de datele cuprinse în raportul înaintat de comandantul Flotilei 71 Aeriană din Câmpia Turzii, privind "soluţiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea ţării în această perioadă".

După cum a declarat reprezentanţilor mass media, locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, în data de 25 ianuarie a.c., la raportul comandantului unităţii militare în care este încadrat, pentru a-i expune acestuia gestul participării sale la mitingul de protest organizat în Piaţa Universităţii şi pentru a-i prezenta "viziunea sa asupra administrării statului român" şi "soluţiile sale pentru situaţia actuală". Locotenentul Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, această problematică să fie considerată un raport, să fie înaintată ierarhic conducerii Statului Major General şi să i se răspundă până la data de 26 ianuarie, ora 16.00.

Dintre aşa-zisele "soluţii" prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru şi făcute publice de către acesta, sub forma unor declaraţii susţinute în faţa reprezentanţilor mass media, în data de 26 ianuarie, amintim:

"1. Dizolvarea sau desfiinţarea Parlamentului;
2. Invocarea stării de urgenţă în ţară;
3. Conducerea ţării şi administrarea statului român de către Armată; locotenentul Gheorghe Alexandru să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie;
4. Aducerea regelui ca şef al statului şi instaurarea monarhiei constituţionale; Monarhia constituţională este o soluţie, având Armata ca garant al democraţiei şi suveranităţii, potrivit Constituţiei."

În urma acţiunilor ofiţerului din data de 23 ianuarie a.c., în conformitate cu art. 55 din "R.G.-3, Regulamentul disciplinei militare", comandantul Flotilei 71 Aeriană din Câmpia Turzii a ordonat, la data de 25 ianuarie 2012, constituirea Consiliului de judecată al ofiţerilor şi judecarea locotenentului Gheorghe Alexandru, în temeiul prevederilor art. 35 din Legea nr. 80/1995 şi ale art. 9 alin. (1) şi art. 11 din "R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecată".
La aceeaşi dată, ofiţerul a refuzat să ia la cunoştinţă, prin semnătură, de conţinutul ordinului comandantului unităţii prin care este trimis în faţa Consiliului de judecată, deşi acesta i-a fost citit şi prezentat spre semnare.

Evaluarea Consiliului de judecată va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar în cadrul şedinţei de judecată analiza va viza încălcarea de către locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a regulamentelor militare.

Toate acţiunile şi declaraţiile făcute de ofiţer se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare.

Hotărârea Consiliului de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii va fi făcută publică, după pronunţarea acesteia.

Precizăm că Armata este o instituţie cu reguli şi norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toţi militarii, iar încadrarea în serviciul militar impune asumarea respectării cu stricteţe a legilor ţării, a regulamentelor militare şi a normelor de disciplină specifice Armatei Române.

În toate armatele statelor membre NATO există acte normative care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii.


Biroul de PresăDEOSEBIT DE INTERESANTE AFIRMATII CUPRINSE IN ACEST COMUNICAT.
Se cam stie cum merg lucrurile in structurile militare, asa incit fie se stia de  mult timp ca in creierul tinarului "locuiesc" stoluri de pasarici, (p.s.:parerea mea :))  si atunci ne intrebam, printre altele, de ce a fost lasat sa lucreze cu documente clasificate, fie nu se stia dincolo de unitate, si atunci ne intrebam de ce comandantul mai e in functie. Exista, desigur, si varianta in care tinarul e perfect sanatos.:) / (: .
Si totusi ,nu-mi amintesc sa fi spus acel locotenent ceva de genul:
                                         1. Dizolvarea sau desfiinţarea Parlamentului;
                                         2. Conducerea ţării şi administrarea statului român de către Armată;
                                         3.locotenentul Gheorghe Alexandru să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie; 
Restul punctelor din COMUNICAT le-am auzit tare, clar si raspicat la tv.
     Despre declaratiile si pataniile ulterioare ale acestuia,nu prea pot zice nimic,nu de alta ' da' ma umfla risul si nu pentru ca nu-l cred? ci pentru forma sa de exprimare :

"Acum sunt liber spiritual, vedem mâine dacă mai sunt liber şi fizic"

 "Am făcut un mic gest de onoare prin deplasarea pe platoul din incinta unităţii"

"Sunt urmărit. Mă simt ca în filmele cu James Bond"

 


Niciun comentariu: