sâmbătă, 17 decembrie 2011

CESARIA EVORA_DIVA DESCULTA,A DECEDAT


O mare doamna a bluess-ului mondial a murit !

Cesaria Evora, supranumita "diva cu picioarele goale", a incetat din viata sâmbătă într-un spital din ţara sa natală, a anunţat ministrul culturii din arhipelag, Mario Lucio Sousa, citat de AFP. Cântăreaţa din Republica Capului Verde avea de multă vreme probleme de sănătate şi a suferit în ultimii ani mai multe intervenţii chirurgicale, printre care şi o operaţie pe cord deschis, în mai 2010.

În vârstă de 70 de ani, cântăreaţa de notorietate mondială a murit la aproape trei luni după ce a decis să nu mai apară pe scenele internaţionale, întrucât se simţea slăbită. Ea era internata de vineri in spital, chiar in orasul ei natal. Suferea de insuficienta respiratorie si facuse un edem pulmonar.

"Nu am forţă, nu am energie. Vreau să le spun fanilor mei: iertaţi-mă, dar acum trebuie să mă odihnesc. Regret infinit de mult că trebuie să lipsesc din motive de sănătate, aş fi vrut să le mai ofer plăcere celor care m-au urmărit de atât de mult timp"

Cesaria Evora reuşea, de fiecare dată, să transmită publicului său nostalgie, eleganţă şi emoţie. Apreciată pe tot globul, "Diva desculţă" nu voia să-şi uite rădăcinile şi sărăcia în care ea a trăit la începutul vieţii, motiv pentru care la fiecare concert ea cânta în picioarele goale, amintind lumii întregi că milioane de oameni trăiesc încă în mizerie şi sărăcie şi printre ei trăiesc multe diamante neşlefuite ce aşteaptă o şansa de a fi descoperite.

Romanii erau nerabdatori la sfarsitul acestei veri sa o revada pe Cesaria Evora din nou intr-un concert ce ar fi trebuit sa aiba loc in luna octombrie. Din pacate, cantareata a avut probleme mari de sanatate si a fost obligata sa-si amane concertul. Le-a promis, insa, romanilor, ca isi va incheia cariera cu o reprezentatie la Bucuresti, dar aceasta nu a mai avut loc.

"Din pacate dupa indelungi discutii cu medicii si cu managerul Cesariei am hotarat sa anulam momentan inclusiv acest concert de la Bucuresti. Cesaria si-a exprimat insa dorinta de a-si incheia cariera intr-un ultimul spectacol ce va avea loc la Bucuresti. Am asigurat-o pe Cesaria ca ii suntem alaturi si asteptam cu nerabdare sa se refaca cat mai repede", declara, la sfarsitul lunii septembrie, reprezentantul Project Events, Sorin Sararu.






Niciun comentariu: