duminică, 10 iulie 2011

CONCEDIERI LA INTERNE IN BIHOR

    Poliţiştii de frontieră sunt cei mai afectaţi de reducerile MAI. Urmează pompierii şi jandarmii. Secretarul de stat din MAI, Mihai Capră, a fost joi la Oradea. În contextul reducerilor ce se vor opera în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Capră a anunţat posturile ce vor fi reduse în Bihor la armele MAI.
    De departe, cei mai afectaţi vor fi poliţiştii de frontieră. Din cei 684 de poliţişti de frontieră, câţi sunt în prezent, vor fi daţi afară 196, a anunţat secretarul de stat MAI. Adică 28,7% din personal.
    Şi de la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă vor fi nevoiţi să plece destui. Din cei 1.151 de pompieri ai ISU Crişana, vor fi daţi afară 82, adică 7,1%. Şi la jandarmi se fac reduceri. Din 450 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, vor fi reduşi 35. Ca procent, această reducere înseamnă 7,8%.
    Inspectoratul de Poliţie Judeţean va fi aproape neatins de reducerile din MAI. Doar nouă poliţişti trebuie reduşi, din cei 1.300 de angajaţi, a anunţat Capră. Secretarul de stat a arătat însă că există şi varianta pensionării anticipate, pentru cei ce îndeplinesc condiţiile.
       Mihai Capră, secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, a arătat ieri că poliţiştii de frontieră vor fi cei mai afectaţi în Bihor, dintre toate armele din subordinea MAI. De lângă prefectul Gavrilă Ghilea, Capră a motivat această decizie prin preconizata aderare a României la spaţiul Schengen, pe care secretarul de stat o vede în această toamnă. Astfel, spune Capră, forţele poliţiei de frontieră trebuie concentrate pe graniţele exterioare ale spaţiului Schengen. Astfel se explică de ce mai bine de jumătate din angajaţii MAI ce vor fi daţi afară provin din rândurile poliţiştilor de frontieră. Din totalul celor 322 de concediaţi de la toate armele, anunţaţi ieri de Mihai Capră, 196 sunt frontierişti.
        Secretarul de stat a declarat ieri că în calculul privind reducerile s-a pornit de la două premise: nevoia cetăţenilor pentru servicii de calitate, precum şi o eficientizare a capacităţilor, în funcţie de resursele financiare de care dispune MAI, prin bugetul de stat. Capră a asigurat că nu vor fi afectate capacităţile operative.    
        Secretarul de stat MAI spune că nicio, spre exemplu, nicio maşină a Pompierilor nu va ajunge în situaţia în care nu vor fi oameni care să o manevreze. „La ISU oamenii sunt foarte importanţi, dar la fel de important e şi gradul de dotare. Aici (în Bihor – n.r.). dotarea este peste media pe ţară, deoarece s-au accesat fonduri europene. Însă, în euroregiunea de vest nu s-a întâmplat acelaşi lucru”, a declarat Capră la Oradea, după ce afirmase că zilele trecute a fost în Caraş şi Arad.
 

Niciun comentariu: