sâmbătă, 23 aprilie 2011


Ai terminat de copt cozonacii si pasca, ai pus la facut friptura, ei bine inca nu esti gata, pana nu prepari un stufat de miel. Poti folosi din bucatile ramase de la miel, care nu au mers la friptura , chiar coastele, pentru ca la stufat de miel un conteaza carnea ci gustul si efectul inviorator al cepei verzi, putin calite.

Traditiile culinare ale mesei de Paste, ne arata ca pe langa alte preparate de miel, pentru a doua zi se prepara stufat de miel. Reteta acestui stufat de miel este facuta in spiritul traditiei crestine de Paste si foloseste ofrandele primaverii: verdeata frageda si carnea de miel. Astfel bucatile de carne de miel, eventual coastele, insotite de multa ceapa si usturoi verde, vor crea un delicios stufat de miel, care va completa fericit masa de Paste.
1 kg de carne de miel
20 fire ceapa verde
20 fire usturoi verde
2 linguri bulion
1 lingura faina
2 liguri otet
100 ml ulei
100 ml vin
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
1 lingurita boia de ardei
piper dupa gust
sare dupa gust
Se portioneaza carnea, se spala, se scurge si se inabusa in ulei pe ambele parti;

Se stinge cu putina apa, se pune sare si piper si se mai lasa 30 minute la foc mic, sub capac;

Se pune peste carne, ceapa si usturoiul verde, spalate si taiate marunt si se mai lasa 10 minute;

Se face un sos din faina, bulion, boia de ardei, otet si vin, care se pune peste carne si ceapa si se pune la cuptor pana scade putin;

Se scoate din cuptor si pentru aroma la stufat de miel, dupa ce se presara verdeata tocata marunt, se pot pune felii de lamaie.

Niciun comentariu: