miercuri, 16 februarie 2011

GRAV ACCIDENT IN ORADEA 15/02/2011

     Accidentul rutier petrecut luni dimineata la ora10.14 , pe Calea Clujului din Oradea a curmat viaţa a patru persoane şi a băgat alta în spital, după ce un autotractor a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un autoturism. Din primele cercetări, se pare că accidentul s-a petrecut din cauza şoferului de pe autotractor, care circula pe direcţia Oradea - Oşorhei şi care a schimbat direcţia de mers acroşand un autoturism VW Passat, care circula pe aceaşi direcţie pe banda unu. În urma acroşajului, capul de tir a trecut pe contrasens şi a izbit în plin un autoturism Ford, care circula regulamentar către Oradea, după care s-a răsturnat.
SMURDBIHOR
       În urma accidentului au decedat conducătorul autoturismului Ford, I.D.A. şi pasagerele sale, I.M., de 45 de ani, din Aleşd şi V.A., de 20 de ani, din Tinăud. De asemenea, P.B., de 67 de ani, din comuna Vârciorog, pasageră în acelaşi autoturism, a suferit leziuni multiple, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital însă a decedat la scurt timp după. Şoferul TIR-ului a suferit leziuni uşoare.
      În urma cercetărilor efectuate în cazul gravului accident rutier , poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Bihor l-au reţinut pe conducătorul autotractorului implicat, S.F.V., de 43 de ani, din localitatea bihoreană Cheriu, faţă de care a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore.
În prezent, acesta se află internat sub escortă într-un spital din Municipiul Oradea, urmând ca, în cursul zilei de marţi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravantă.
 
   Cu aceasta ocazie adresam sincere condoleante familiilor ..

                                                             

DESCARCERARE
MORMAN DE FIARE
www.smurdbihor.ro                                                                                                                                                      
                                                                      
                  
 




TIR-ul ucigas

7 comentarii:

Anonim spunea...

Nivelul de civilizatie

Cel mai ucigator flagel in Romania este lipsa de civilizatie concretizata prin :
- lipsa de respect fata de propria persoana in ce priveste tinuta , comportamentul, timpul , sanatatea , etc
iar ca si consecinta si fata de celelalte persoane si institutii ,
- exigenta scazuta , adica toleranta crescuta fata de abateri , in primul rand fata de cele personale
- culpabilizarea tuturor celorlalti in caz de esec , in afara propriei persoane
- intoleranta in fata opiniilor contrare sau defavorabile.
Cele mai grave accidente se petrec in Oradea pe strazile largi si drepte : Borsului, Clujului , Aradului pentru ca neispravitul pe care il prezentam crede ca sunt facute pentru a mari viteza cat il tine masina si nu ca sa circule confortabil . Cand conduce o masina robusta poate sa fie si neglijent , doar e protejat . Istoria a dovedit ca civilizatia se formeaza incepand cu cei sapte ani de acasa , apoi prin educatie si penalizari drastice . Sper ca acest tragic eveniment va salva alte vieti pe termen lung . Condoleante celor greu incercati !

Anonim spunea...

Soferi si pietoni inconstienti
Soferi de tir sunt mereu de vina? Sunt si ei cateodata.S si ei sunt oameni care gresesc. Dar eu circuland faorte mult prin oras vad zilnic inconstienti cu matizuri care au impresia ca sunt singuri in trafic si totodata vad soferi cu X5 care stiu sa respecte regulile de circulatie .Nu cred ca stilul cu care conducem depinde neaparat de masina. NOI CONDUCEM MASINA SI NU EA PE NOI !!! Unii au plumb in talpa pantofului si telefonul lipit de ureche.Unii circula cu farurile stinse pe intuneric sau schimba banda fara sa se asigure si sa semnalizeze, sau pur si simplu se catara pe incepatori desi acestia au semnul incepatorului sau chir si pe cei care abia acum invata sa conduca. Dar politia ar trebui sa ia masuri si fata de pietoni care trec strada in reluare, vorbind la telefon fara sa se asigure chiar daca sunt la trecerea de pietoni. E groaznic ce se intampla la noi in tara .
Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace :(

bihorean spunea...

SE CERE EXPERTIZA
As zice ca dinamica accidentului a fost diferita...Soferul din Botosani cu VW cu numerele de Germania,se pare ca intrat in trafic ori de pe loc ,ori a iesit de la Bador din parcare,obosit fiind dupa un drum de mii de km, NU AVEA CUM SA FIE LOVITA IN ACEL FEL MASINA, era stearsa.Daca totusi soferul de TIR ale carui frane se vad si s-au vazut si mai bine la fata locului pornesc de pe la jumatatea benzi 1 ( de la bordura), a vrut sa evite un impact cu acel VW ??? Nu scuz ,nu acuz ,imi pare rau ca si om pentru toti ,pentru acele vieti frante,pentru soferul de TIR...Soferul de TIR cu franele actionate ,sa-l fereasca pe botosenean a virat stanga,a gresit evident ,dar cu franele apasate nu mai putea sa redreseze masina din viraj spre stanga. Mai mult ca si atat soferul de VW a fost intr-o hala fiind implicat intr-un accident cu victime, unde avea un ranjet pe fata ,multumit ca nu i s-a pus (deocamdat) nimic in carca si asta dupa ce vazuse ce vazuse ,da ?
O intrebare care sper sa nu ramana retorica : OARE NU SOFERUL DE PE VW AUTORUL MORAL AL CARNAGIU ???
Permite-ti si o rugaminte : mare atentie soferi tineri ,cu masini tari si domnisoare langa voi sau in masina ...va puneti si ne puneti viata in pericol ,haideti sa ne respectam mai mult si sa fim mai calmi si mai amabili.

SUSA spunea...

toti sunt din alesd,baiatul dan(22 ani)i era soferul care a murit,celalalt nu stiu cn era si ori mama lui ori prietena lui alexandra(19 ani) a murit!Sunt socat,nu pot sa cred,Dumnezeu sa ii ierte!!!

Client smurd bihor(pacient) spunea...

D-zeu sa aiba grija de noi sa nu aiunga nimeni pe mana lor,si crede-ma ca stiu ce spun .Am avut un accident si ce-au facut cei de la Ambulanta???M-au mutat dintr-o masina in alta cu coloana si bazinul fisurat ,primi au ajuns Smurdul ,adica paramedici ,m-au scos din masina fara sa ma traumatizeze mai rau decat eram,m-au pus in saltea ,si cand sa ma urce in masina vin 'smecherii 'de la Ambulanta si cer sa ma transporte ei,bun...ma scoate din saltea ,ma pune in a lor,mergem cativa km si la jumatatea drumului vin alti smecheri de la ambulanta si iar ma muta...deci ce sa zic?????Si stiu ca au facut doar primul modul,si am scris ca urm.va fi...''VA FI" abordul venos,asa ca nu sunt de aruncat....o sa vedeti voi ,doctorasii de ambulanta ...ca vor ajunge mult mai bine vazuti decat voi...cat despre spaga...la ambulanta nici nu mai deschid subiectul

Anonim spunea...

doctorasii de la ambulanta te saluta, drag client smurd, sa mai vii pe la noi!

Anonim spunea...

Esti putin pe linga si se pare ca faci parte dintre cei ce sint doar contra....Fara nici un motiv serios ,de fapt...